Δημήτρης Δελλής - Παθολόγος Διατροφολόγος

«Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Ιπποκράτης 4ο π.Χ. αιώνα

2,5 χιλιάδες χρόνια πριν ο Ιπποκράτης θεωρούσε την διατροφή θεμέλιο λίθο της υγείας. Σήμερα ξερουμε οτι η παχυσαρκία ειναι νόσος (WHO 1997) και πως η σωστή διατροφή αποτελεί ενα σημαντικό Ιατρικό ζήτημα


Νέο Βιβλίο – The Dr. Dellis Diet – Η Δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης

Μετά από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας και έχοντας παρακολουθήσει πάνω από 15.000 ασθενείς μπόρεσα να εντρυφήσω σε βάθος στην επιστήμη και την ψυχολογία της διατροφής, δημιουργώντας την Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης, με την οποία ΑΔΥΝΑΤΙΖΕTE ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και ΥΓΙΕΙΝΑ.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δίαιτα με την οποία επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απώλεια βάρους χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Είναι η μοναδική δίαιτα ταχείας απώλειας βάρους που έχει αποδείξει όσα υπόσχεται με μελέτη, που ανακοινώθηκε στο 54o Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο (Βερολίνο 2018) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NUTRITION αποδεικνύοντας έτσι την ασφάλειά της.

Με την Dr. Dellis Diet:

 • η απώλεια βάρους είναι ταχύτερη
 • η πείνα είναι μικρότερη
 • η ινσουλίνη μειώνεται δραστικά, οπότε η δίαιτα αυτή αποτελεί άριστη επιλογή και για διαβητικούς παχύσαρκους ασθενείς
 • η χοληστερίνη μειώνεται
 • οι ασθενείς δήλωναν ότι θέλουν να τη συνεχίσουν και μετά τη μελέτη, διότι τους ήταν εύκολη και έχαναν βάρος χωρίς στέρηση
 • είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ για την υγεία – βελτιώνει όλους τους δείκτες υγείας.

 

Η βασικότερη αρχή της Δίαιτας Βασικής Ινσουλίνης είναι η εξής:

Απαγορεύεται στον ασθενή η λήψη υδατανθράκων κατά τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 13.00   ώστε να μην αυξηθούν τα επίπεδα της ινσουλίνης. Όταν η ινσουλίνη είναι χαμηλή, ο οργανισμός  δεν μπορεί να μεταβολίσει τα θρεπτικά συστατικά που του δίνουμε και καίει το αποθηκευμένο λίπος! Οπότε, από την ώρα που ξυπνάει ο ασθενής  και μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι τρώει πολύ συγκεκριμένες τροφές σε μεγάλες ποσότητες , νιώθει έντονο κορεσμό και ταυτόχρονα  αδυνατίζει, διότι ο οργανισμός λόγω της έλλειψης ινσουλίνης καίει μεγάλες ποσότητες  λίπους!

 

Ως πλεονεκτήματα της Δίαιτας της Βασικής Ινσουλίνης σημειώνονται τα εξής:

 • Ταχεία απώλεια βάρους και λίπους, βελτίωση σε καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου σχεδόν ισοδύναμους της μεσογειακής δίαιτας καθώς επίσης και στη λιπώδη διήθηση
 • Ενισχυμένος ρόλος στη διαχείριση του ΣΔτ2
 • Ο έντονος κορεσμός που προκαλεί η βρώση πρωτεϊνών και λίπους επιτρέπει την αποφυγή ακραίων θερμιδικών υπερβάσεων
 • Μη πρόκληση δυσθυμίας
 • Η σχετικά χαμηλή διαθεσιμότητα και ποικιλία τροφών χαμηλής περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δεν ενοχλεί καθώς αφορά μόνο τις πρωινές ώρες, αντιθέτως επιτρέπει τροφές που δημιουργούν την ψευδαίσθηση στον ασθενή ότι δεν στερείται
 • Ο πρωινός έντονος κορεσμός μειώνει τις υπερφαγικές τάσεις
 • Έχει γίνει οικονομία θερμίδων ώστε να ληφθούν τις βραδινές ώρες καλύπτοντας το συναισθηματικό κομμάτι της δίαιτας
 • Λόγω της πρωινής οικονομίας θερμίδων είναι πιο δύσκολο το τοξικό peak που επιβαρύνει κατά πολύ την πορεία της απώλειας βάρους
 • Προβλέπει/ προτείνει comfort foods που μειώνουν τις τάσεις/ υποτροπές της υπερφαγίας

Παρακάτω παρουσιάζεται η διαδικασία της απώλειας λίπους με την χρήση μίας μεσογειακού τύπου δίαιτας και με την χρήση της Dr. Dellis Diet.

Με κόκκινο χρώμα καταγράφεται η απώλεια λίπους κατά την διάρκεια μίας μεσογειακού τύπου δίαιτας, κατά την οποία οι καύσεις συμβαίνουν πριν από το πρωινό και σε μικρή διάρκεια μεταξύ των υπόλοιπων κυρίων γευμάτων.
Με κόκκινο χρώμα καταγράφεται η απώλεια λίπους κατά την διάρκεια της Dr Dellis Diet – Δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης. Η καύση του λίπους που λαμβάνει χώρα τις βραδινές ώρες όταν η ινσουλίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει και κατά τις πρωινές ώρες μετά το πρωινό σας και για τις τέσσερις ώρες αφαγίας που ακολουθούν στην συνέχεια.

Στο βιβλίο «The Dr.Dellis Diet – Η Δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης» αναλύονται όλα διεξοδικά. Η φιλοσοφία και η πρακτική της Δίαιτας συνοδεύονται επίσης και με έτοιμα διαιτολόγια προς χρήση για άντρες και για γυναίκες.

H Δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης είναι μια δίαιτα που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διατηρεί τα οφέλη των κετογονικών διαίτων αλλά να εξαλείφει και τα μειονεκτήματα τους.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Λιβάνη.